Skip links
Разгледай
Плъзни

SIN CARS става публична компания на BEAM пазара към БФБ

Дейността и инвестициите на компанията SIN CARS досега бяха насочени основно в развитието на спортни и състезателни автомобили SIN R1. С участието си в световните GT4 серии и различни други шампионати, стъпвайки с продажби на 3 континента, сега, 8 години по-късно, SIN CARS се нарежда сред разпознаваемите имена в автомобилната индустрия в световен мащаб. Този факт ни отрежда място сред най-влиятелните фирми в автомобилостроенето като Aston Martin, Porsche, Макларън, BMW, Lotus, Maserati, Mercedes и др. Oт 2018 г. компанията пое изцяло нов път на развитие на високотехнологична универсална платформа с електрозадвижване с марка L CITY.

Направените разходи за разработване и развитие на автомобилите с марка SIN и за утвърждаване на SIN CARS като бранд, инвестициите в маркетинг с цел популяризиране, технологичният напредък, както и разходите за маркетинг – участия в панаири, изложения, са вече факт. Първоначалният етап от инвестицията е преминат, което означава, че критичната точка в развитието на компанията е преодоляна. Продажбите до този момент са осъществявани предимно с цел издържане на компанията и инвестиране в нейното развитие, а не постигане на максимални печалби.

Електромобилите с марка L CITY  на Син Карс Индъстри АД се намират в предпроизводствен етап, като последните 3 години са използвани изцяло за разработването, тестването и развитието им. В началото на 2021 г. компанията започна подготовка за серийно производство. В сътрудничество с TUV SUD вече започна и процес за цялостна хомологация на първия автомобил от гамата L CITY – модел Koffer, с уникална система от фотоволтаични елементи, поставени върху каросерията на автомобила. За осъществяването на плановете ни за бързо развитие и експанзия на европейския пазар ни е необходимо допълнително финансиране. Идеята за превръщането на компанията в публична датира още от 2019 г. и беше забавена поради COVID кризата. Целта ни е чрез публично предлагане да съберем допълнителен капитал, за да реализираме по-бързо серийното производство на електромобилите L CITY. Към момента компанията разполага с 18 543 669 акции с номинал 1 лев, като вече привлече първия си PIPE инвеститор през 2019 г. с инвестиция в размер на 500 000 лв. За участието ни на BEAM пазара за растеж на БФБ планираме да увеличим капитала си с до 2 млн. лева, като допълнително ще бъде емитирана нова емисия акции на тази стойност. За инвестиционен посредник избрахме най-добрия на българският пазар – ЕЛАНА Трейдинг АД. С предложените акции на БФБ, които ще бъдат реализирани чрез BEAM сегмента, ще наберем допълнителен капитал, който ще се използва в основни направления като изграждане на роботизирана линия за производство на шасита и компоненти в гр. Русе, установяване на представителството ни в Германия, закупуване на машини за производство, назначаване на допълнителен брой служители и производството на малка серия тестови, рекламни и автомобили за реализиране на пазара.

С успешно развитие на проекта и необходимостта от по-сериозно привличане на капитал дружеството може да се възползва от допълнително финансиране от BEAM пазара и по-късно да се премести на основния пазар на БФБ. Освен това плановете ни за развитие в Германия ще ни дадат възможност да участваме както в Venture Network, така и на основния пазар на Deutsche Börse, от където можем да привлечем допълнителен капитал за развитие. Производството на електромобили L CITY ще става по метода на матричното производство и минизаводи (с площ до 10 000 кв.м), като съответно планираме в близко бъдеще изграждане на такива заводи в Англия и Северна Америка, а на по-късен етап и на други места в зависимост от развитието на пазара. Това ще позволи привличането на нови групи инвеститори – пенсионни фондове, венчър фондове, както и мултинационални чуждестранни инвеститори.

Привлечената инвестиция на този етап ще ни даде възможност да преминем от производство в малки серии електромобили към по-голямо серийно производство с бързи темпове. Планираното вече затваряне на големите урбанизирани центрове в Европа за дизелови автомобили, както и забраната за продажба на всякакви нови автомобили в Европейския съюз освен електрически след 2030 г. дава голямо предимство на развитието на бизнеса с L CITY. Освен това, проследявайки ръста в развитието на борсовата им стойност на компании със сходно производство през последната година, като NIO +933% (www.nio.com), TESLA +355% (www.tesla.com), a UK startup ARRIVAL (създадена 2015 г.), с листването си на NASDAQ през миналия месец капитализираха 13,6 милиарда долара.

Оставете коментар

 1. Само с пари ли може да се инвестира във вашата компания?
  В смисъл, има ли ваиант да се инвестира със знания, умения, опит и пр.

  1. Здравейте,

   на този етап предлагаме възможност само за финансова инвестиция.

    1. Здравейте,
     Повече информация за закупуването на акции, както и за минималната сума за инвестиране може да откриете на https://stocks.sincars.bg/ или да се свържете с Елана Трейдинг – нашият инвестиционен посредник

    1. Здравейте,
     Повече информация за закупуването на акции, както и за минималната сума за инвестиране може да откриете на https://stocks.sincars.bg/ или да се свържете с Елана Трейдинг – нашият инвестиционен посредник

 2. Здравейте!!! Искам да закупя акции на Син карс? Как могат да се случат нещата?

 3. Здравейте харесах идеята за електромобилите ви , имам интерес да инвестирам , но от къде се купуват и каква е цената на акциите ?

  1. Здравейте,
   Благодарим ви за интереса! Повече информация за закупуването на акции може да откриете на https://stocks.sincars.bg/ или да се свържете с Елана Трейдинг