Skip links
Разгледай
Плъзни

SIN CARS обявява плановете си за експанзия на европейските и световните пазари

Страстта към автомобилите и моторните спортове е нещо, което трябва да носиш в себе си. Започвайки от една мечта – да направим български супер автомобил, минавайки през страстта към състезанията и борбата за победа, стигнахме до проекта “Син Карс” като бизнес начинание.

Трудно постижимо и рядко срещано е да съумееш да превърнеш знанията и да насочиш енергията си от определена сфера в успешен и печеливш бизнес. Като се има предвид, че България няма традиции и опит в областта на автомобилния спорт на високо ниво в Европа, ние успяхме да създадем конкурентен на световните марки автомобил. Нашият спортен автомобил Sin R1 притежава GT4 хомологация, а Син Карс получи европейско одобрение за производител на автомобили. С участието ни в GT4 шампионата и реализирани продажби на 3 континента, сега, осем години по-късно, Син Карс се нарежда сред разпознаваемите имена в автомобилната индустрия в световен мащаб. И в момента продължаваме да побеждаваме (победа в GT Open шампионата в Австралия преди по-малко от месец) най-големите в бранша.

Натрупания опит в производството на автомобили пренесохме в създаването на по-масов продукт. През 2018 г. компанията пое в нова посока с производството на мултифункционална градска платформа L CITY, насочена към разширяващия се пазарен дял на електромобили и опазването на околната среда. Урбанизацията в големите градове води до нарастваща нужда от „зелена“ система за движение, особено в централните градски зони.

За да осъществим правилно плановете си за налагане на европейския пазар на електромобилите L CITY, избрахме възможността да използваме немската си компания, базирана в Мюнхен в бизнес комбинация със Син Карс, за да представлява бизнеса пред бъдещи клиенти и партньори. L CITY Automotive GmbH ще поеме реализацията на европейския и световния пазар. Целта е да позиционираме компанията Син Карс стратегически, което ще осигури повече възможности за потенциални партньори и клиенти, както и възможности за изграждане на други асемблиращи точки и микро фабрики (например във Великобритания и САЩ). Позицията на немската ни компания в сърцето на Баварската автомобилна индустрия, наличието на традиции, знания и квалифицирана работна ръка ще ни дадат уникални възможности за бързо развитие, по-добър достъп до европейския пазар, повече възможности за разгръщане на маркетинговата ни стратегия и съответно по-големи продажби на електромобилите L CITY не само в Германия, а и в целия Европейски съюз. От друга страна, България играе ключова роля в нашите планове, а именно в разгръщане на основното производство на шасита, окачване, части за купе и производство на батерии. Във фабриката си в гр. Русе освен R&D центъра ни, вече започнахме изграждането на линиите за заваряване на шасита и производство на частите за купе от композитни материали. България ни съблазнява не само като родна страна с най-добрата данъчна политика за бизнес в Европа, а и с над 170 фирми производители на части и компоненти за автомобилната индустрия. Надяваме се, че ще намерим партньори и доставчици за повечето детайли и компоненти за електромобилите L CITY именно тук на родна земя. Целта пред нас е да произвеждаме шаситата с всички компоненти в сглобен вид и след това да бъдат транспортирани до Мюнхен, където ще се извършва финалното асемблиране – първоначално с производство на малки серии електромобили и планово разрастване на производствените мощности. С плановете си да достигнем 20 000 автомобила на годишна база през следващите няколко години, при благоприятен пазар можем да допринесем за чувствителна промяна в бизнес средата, пострадала от кризата в производството на автомобили с конвенционални двигатели.

Оставете коментар