Skip links
Разгледай
Плъзни

SIN CARS Информационен бюлетин, бр.2

26.07.2021г., Русе SIN CARS Newsletter, No.2    

Днес ще Ви запознаем с развитието на нашите дигитални решения в процеса на създаване на L CITY.


Дигиталното арматурно табло на L CITY

Инструменталният клъстър (или така нареченият „дашборд“) е елементът, който характеризира автомобила като цяло. Именно чрез него потребителят получава пълна информация за движението и състоянието на автомобила. Използвайки опита, който имаме от спортните ни автомобили SIN CARS, създадохме дигитален информационен дисплей, който освен функционалност да носи емоция и настроение при ползването си. Хардуерът и софтуерът са разработени изцяло от нашия екип, заедно с водеща българска компания. Чрез него шофьорът ще има достъп до информация за автомобила като скорост, изминато разстояние, режим на движение, консумация на енергия, температура, напрежение в батериите, зареждане чрез соларни панели, остатъчен заряд на батериите.


(инструментален клъстър на L CITY)  


Захранващ модул 

Другият важен компонент е захранващият модул (power module). Той е заимстван директно от моторните спортове и е компактен и ефикасен заместител на кутията с бушони и релета. Видео с повече информация за дашборда и пауър модула може да видите тук.  
(снимка на пауър-модула)


Батерията  

Основен и изключително важен елемент за всеки електромобил е батерията. Нейната цел е да съхранява енергията, която ще бъде употребена за задвижването и функциите на автомобила. Батерията на L CITY е направена по наш дизайн и конструкция. Въпреки че е създадена за вграждане в платформата L CITY, тя може да бъде доставяна и на други компании чрез нашата B2B система. Видео с повече информация за батерията и модула може да видите тук.

 
(снимка на батерията в процес на сглобяване)  


(снимка на батерията в процес на сглобяване)  


B2B възможности

Стратегията на СИН КАРС е да разработва продукти, системи и компоненти от цялостната архитектура на електрическата и електронната система на автомобила (като дашборд, пауър модул, контролен модул за климатичната система, cloud-базирана система за контрол на автомобила, за отключване и заключване през мобилно приложение за телефон и др.), които след това да може да предложи и на други производители от автомобилната индустрия. След като вече имаме тези елементи за нашия електромобил, приложили сме ги в него, тествали сме ги, имаме ноу-хау-то за тяхното качествено производство, ще можем лесно да ги модифицираме и да ги предлагаме и на други компании, давайки им възможност да си спестят време и разходи за разработването и производството на такива елементи. А за нас това ще е възможност за допълнителни продажби и приходи. Повече информация за някои от тези елементи може да получите от нашите видеа във Facebook – там ще ги видите в действие в нашия тестов електромобил L CITY.

С пожелание за здраве, прекрасно лято и смели мечти!

Оставете коментар