Skip links
Разгледай
Плъзни

Слънчева енергия от Valoe Oyj за по-чист транспорт

СИН КАРС ИНДЪСТРИ АД и Valoe Oyj сключиха Споразумение за разработване, прототипиране и масово производство на интегрирана фотоволтаична система, която ще бъде използвана за лекотоварните електрически превозни средства L CITY.

Син Карс и L CITY Automotive GmbH се подготвят да пуснат в движение 20 000 превозни средства до 2026 г. Общата стойност на първия етап от Споразумението е оценен на около 60 000 евро. Договорената цена на фотоволтаичната система за един електромобил, на етап масово производство е в рамките на 2000 до 4000 евро и ще зависи от модела на превозното средство.

„В СИН КАРС сме наистина щастливи за началото на сътрудничевството ни с Valoe. Панелите на Valoe ще дадат на електрическите превозни средства L CITY преимуществото за по-голям пробег, както и ще допълнят външния им вид в хармония с общата естетика на дизайна“, каза от своя страна изпълнителният директор на СИН КАРС – Росен Даскалов.

„Ние от Valoe сме развълнувани за това, че бяхме избрани за технологичен партньор за създаването на електрическите L CITY. Това партньорство е в идеално съответствие със стратегията на Valoe за осигуряване на слънчева енергия за транспортните услуги в градска среда.“ Каза Ийка Сависало, изпълнителен директор на Valoe Oyj.

Мисията на СИН КАРС е да се създаде максимално усъвършенствано превозно средство. Комбинирайки огромния опит от моторните спортове и иновативните технологии, електомобилът L CITY е създаден върху мултифункционална платформа за електрически превозни средства, с цел да се прилага в транспорта на хора и стоки в градска среда.

Компанията СИН КАРС е с представителство и в Мюнхен, Германия. Нейният център за Проучвания и развитие и лабораторията за тествания са установени в Русе, България. Близо до Мюнхен е в процес на изграждане фабрика за досглобяване на електромобилите, която ще започне работа през 2022.

Информация може да намерите на страницата на Valoe Oyj: https://valoe.com/news/f/solar-power-for-cleaner-urban-transport

Оставете коментар