Skip links
Разгледай
Плъзни

За хомологацията и хода на производството

На 01.12.2021 г. разработеният от компанията лекотоварен електромобил „L CITY Koffer“ завърши успешно и изцяло поредицата от тестове и получи индивидуална хомологация в TÜV SÜD Мюнхен.

Какво представлява Индивидуалната хомологация (Individual EU Type Approval)?

Individual EU Type Approval (ITA) е вид сертифициране за моторни превозни средства, което удостоверява успешно премината хомологация за конкретно превозно средство. Установено е, че отговаря на изискванията за нормална и безопасна експлоатация и след проверка от TÜV SÜD може да получи регистрационни номера за движение в Европа.

Какво означава това за нашите бъдещи партньори и клиенти?

Това ни дава възможност да започнем да приемаме предварителни поръчки за производство и доставка на единични бройки електромобили.

Процедурата по хомологация за малка серия в TÜV SÜD е в процес на изпълнение, като по-голямата част от тестовете са завършени и очакваме скоро да обявим и нейното успешно приключване.

Закупуването и пълното инсталиране на лазерна инсталация за рязане на тръбен и листов материал е напълно завършено. От 04.01.2022г. инсталацията от последно поколение вече пое една от основните дейности в производствения процес.

Изграждането на роботизираната линия за заваряване и боядисване на шасита, съставена от два индивидуални робота е в ход и очакваната дата на пускане е 01.04.2022г. Необходимото оборудване е закупено и доставено изцяло и е в процес на инсталация.

Оставете коментар